sreda , 22 maj 2024
Restauracija stare stolice – slike pre i posle

Restauracija stare stolice – slike pre i posle

Ako imate staru stolicu koja je za bacanje, pre nego što to uradite razmislite još jednom. Lako se može restaurirati, samo je potrebno malo volje i kreativnosti. Pogledajte sledeće slike stolica koje su ponovo oživeli. 

restauraine stolice 3restaurirane stolice restaurirane stolice 3 restaurirane stolice 4 restaurirane stolice 5 restaurirane stolice 6 restaurirane stolice 7 restaurirane stolice 8 restaurirane stolice 9 restaurirane stolice 10 restaurirane stolice 11 restaurirane stolice 12 restaurirane stolice 13 restaurirane stolice 14 restaurane stolicerestaurirane stolice 4restaurirane stolice 5restaurirane-stolice-2restaurirane-stolice-6

restauracija stolice 04tapaciranje stolice 11tapaciranje stolice 03 restauracija stolice 06 tapaciranje stolice 06   tapaciranje stolice 09 tapaciranje stolice 13

7 Saveta koji vam mogu biti od pomoći:

1. Ako niste sigurni oko boje, ofarbajte u belo. 
Želite da ukombinujete neke boje, ali niste sigurni koje ili se bojite da li će lepo ispasti? Ako nemate jasnu predstavu šta da radite, batalite sve i ofarbajte u belo. Realno, ne možete nikako pogrešiti. Bela boja deluje moderno, jednostavno i čini da sve izgleda sveže.
2. Izaberite presvlaku koja paše uz stil stolice.
Možete izabrati bilo koju presvlaku. To i jeste deo gde kreativnost odlučuje, ali obratite pažnju i na geometrijski oblik, detalje drvenarije i možda pronađete presvlaku koja je kao stvorena za karakter vaše stolice.
3. Investirajte u dobru heftalicu za tapaciranje
Ta alatka ne košta previše, a ako jendom kupite, biće vam sigurno i u budućnosti od koristi.
4. Iskoristite i stare materijale
Možeš ponovo iskoristiti neke stare materijale, presvlake. U svakom slučaju ne boj se da imaš više slojeva, koristiće za udobnost stolice.
5. Koristite staru presvlaku kao šablon.
Iako je možda prljavo ili malo iscepano, iskoristi ga da po istoj meri isečeš novu presvlaku. Uštedećeš puno vremena sebi.
6. Ne zaboravite da ofarbate i donju stranu.
Pitate se zašto? Pa, želite li da imate ofarban nameštaj ili ne? Ofarbajte ga normalno i nećete se sramotiti ako vam malo dete pred gostima prevrne.
7. Koristite boju u spreju.
Ako imate nezgodnu površinu da ofarbate, nemojte praviti haos sa četkom. Sa sprejom je lakše, pređe preko svake površine, i ne ostavlja tragove farbanja kao četka.

Ako vas zanima još saveta, pogledajte uputstvo sa Gportal sajta.

 

FAQ

„Zašto bih restaurirao stolicu?“

-Možda imaš slobodnog vremena, imaš volje da radiš nešto kreativno i korisno, možda živiš u Srbiji i verovatno nemaš para kao i svi normalni ljudi ovde.

„Gde mogu nabaviti staru, polovnu stolicu?“

-Kod komšije, rodbine, babe, dede, pogledaj na limundu, kupindu i kupujemprodajem-u, a ako si iz Novog Sada, poseti Najlon pijacu!  Srećno! 🙂

 

Ako imate sliku stolice ili nekog nameštaja što ste Vi restauirali, pošaljite na naš fan page i mi ćemo vam okačiti.

Podeli svoje mišljenje