nedelja , 3 mart 2024
Moćni 3D Crteži sa grafitnom olovkom

Moćni 3D Crteži sa grafitnom olovkom

Inspirisan Britanskim 3D uličnim crtačem/umetnikom Džulijanom Biverom, 21-godišnji japanac Nagai Hideyuki kreira ove zanimljive 3D crteže grafitnom olovkom na papiru. Hide koristi pri tome projekcionu tehniku zvanu anamorphosis. Ova karakteristična 3D iluzija se dobija samo ako se crtež posmatra iz određenog ugla.

Sa 17 godina, Hide je pokušao da postane karikaturista, ali navodno nedostajalo mu talenata. Tri godine kasnije vidi umetnička dela Džulijana Bivera koji slika neverovatne prizore na asfaltu, i odlučuje da i sam slično napravi na japanskim ulicama. Nažalost u tome ga sprečavaju japanski zakoni koji crtanje na asfaltu ocenjuju kao ilegalnu aktivnost.

Na sreću, Hide slučajno uzima papir i olovku i ovekovečuje svoju kreativnost. Procenite sami koliko je uspešan!

Galerija:

nagaihideyukiart.jimdo.com / devianart / facebook

Kliknite na sliku da biste uvećali.

 

 

 

Podeli svoje mišljenje

About Oskar Borbaš

Život čine svakodnevne sitnice koje nas ispunjavaju. Volim da istražujem i da svaki dan doživim i naučim nešto novo. Kreativnost se ne uči, ona se pojavljuje kada odlučimo da radimo nešto što još nismo pre radili, puštamo maštu da nas vodi i usmerava a kasnije uživamo u njenom plodu. BudiKreativan služi za inspirisanje obojenih duša koje vole da vide, dožive i urade nešto kreativno.